Bewegen, ontmoeten, meedoen. Samen Actief in De Fryske Marren!

Samen lekker bewegen en werken aan een gezondere en fitte leefstijl? Niet voor alle inwoners van onze gemeente is dit vanzelfsprekend! Daarom start Miks welzijn, samen met het Kansenfonds van de Provinsje Fryslân met Samen Actief. Een coachingsprogramma waarin een gezonde leefstijl en positieve mindset centraal staan. Speciaal voor mensen die een inkomen hebben op uitkeringsniveau, niet actief kunnen bewegen, meer sociale contacten willen opbouwen of activiteiten buitenshuis zoeken.

Sport als middel
Samen sporten we wekelijks in een groep. Hiermee werk je aan een gezondere leefstijl. We geloven écht in de kracht van sport om fysiek en mentaal sterker te worden. Het is ontspannend en gezellig, je kunt er veel van leren en jezelf uitdagen. De beweegcoaches van Miks helpen je om je leefstijl te verbeteren, coachen je en moedigen je aan om fitter en vitaler in het leven te staan én plezier te krijgen in bewegen.

Workshops
Naast het sportaanboden organiseren we workshops op het gebied van gezonde voeding en leefstijl. Kookworkshops, een supermarktsafari, maar ook een assertiviteitstraining en het omgaan met conflicten en stress staan op het programma.

Iedereen kan meedoen
We stellen de lessen zo samen dat iedereen op zijn of haar eigen tempo en eigen niveau kan meedoen. Je leert werken aan persoonlijke doelen, samenwerken en je grenzen verleggen.

De lessen van Samen Actief vinden plaats op dinsdagochtend van 9.00 tot 12.30 uur en vrijdag van 9.30 tot 11.00 uur.

Sparen voor extra activiteiten en sportartikelen
Samen Actief duurt maximaal een jaar. We vinden het belangrijk dat je blijft sporten, dus we stimuleren een lidmaatschap bij een sportvereniging. Je krijgt bij elke training en workshop punten. Om deze punten te verzilveren kun je extra activiteiten volgen of sportartikelen naar keuze uitzoeken.

Is Samen Actief echt wat voor jou?
Lijkt het jou leuk om mee te doen met Samen Actief? Meld je dan snel aan! We nodigen je uit voor een kennismakingsgesprek. Je kunt een mailtje sturen naar Karin Nijdam of Yvonne Winia. Voor meer informatie kun je ook bellen naar telefoonnummer (0513) 414 593.

Woon je in gemeente De Fryske Marren en heb je inkomen op  een uitkeringsniveau? Dan is deelname aan Samen Actief gratis.

Naar pagina inwoner