VrouwenPRAAT! - oefenen met Nederlands praten

VrouwenPRAAT! - oefenen met Nederlands praten

We zijn blij te kunnen melden dat VrouwenPRAAT na de zomer gewoon door gaat.
De nieuwe welzijnsorgansiatie 'Sociaal werk de Kear' zal deze zinvolle activiteit vanaf september samen met de Bibliotheek oppakken. Met behulp van de twee enthousiaste en geschoolde vrijwilligers, die al anderhalf jaar invulling geven aan VrouwenPRAAT. De groep zal voortaan bij de Bibliotheek in Joure oefenen met beter Nederlandse praten. En er is nog plek voor nieuwe deelneemsters.

*****************************************************************************************************

Locatie: Bibliotheek Joure (aan de Merk)
Datum:  elke maandagmorgen, vanaf begin september 2019
Tijd:       van 9.30 tot 11.00 uur

Goed Nederlands praten is niet zo makkelijk. Vooral als het niet je moedertaal is. Daarom is er VrouwenPRAAT; een praatgroepje voor vrouwen uit Joure en omgeving. Je bent van harte welkom om mee te doen als je klaar bent met de inburgering. Of als je geen inburgering hebt gehad omdat je hier al heel lang woont of vrijstelling kreeg.

Beter Nederlands praten geeft zelfvertrouwen
Bij VrouwenPRAAT oefen je elke week, in een klein groepje. Hierdoor durf je steeds beter Nederlands te praten. Je krijgt meer zelfvertrouwen en dit maakt het contact met Nederlanders gemakkelijker. Een leuk gesprekje voeren met je buurvrouw, de juf op school of een kassière van de supermarkt wordt dan juist leuk! Door zo’n gesprekje kan zomaar een nieuwe vriendschap ontstaan. Of durf je door deelname aan VrouwenPRAAT na een tijdje de stap te zetten naar een sportvereniging, cursus of (vrijwilligers)werk. 

Wil je meedoen? Geef je dan op.
Dit kan door een mailtje met je gegevens te sturen naar joure@digitaalhuis.frl
Of door te bellen met de bibliotheek 0513-412086 of loop gewoon een keer binnen bij VrouwenPRAAT op mandagmorgen.