Internationale Vrouwendag in Joure

Internationale Vrouwendag in Joure

08 maart 2020 om 15:00 uur tot 21:00 uur

De Vrouwendag Joure was ook dit jaar weer een zeer geslaagde dag.
Onder het thema 'Heldinnen' deden ruim 50 vrouwen mee aan verschillende workshops (Vind de heldin in jezelf; Stralende kleuren; Versterk je weerbaarheid; Creatieve vrouw), de Meet&Eat en aan de dansworkshop Just Dance. Er waren fijne gesprekken, vrolijke situaties en heerlijke hapjes.

Dit was alweer de 10de editie van de Vrouwendag Joure, die Miks met behulp van studenten en enkele locale vrouwen organiseerde. Steeds was het doel: actieve ontmoeting van vrouwen uit verschillende culturen en leeftijdsgroepen.

Zoals bekend stopt Miks per september met haar werkzaamheden. De Tinten groep zal het welzijnwerk vanaf dat moment inhoud geven. Gezien de nieuwe werkwijze van het welzijnswerk in deze gemeente is de kans zeer gering dat deze organisatie de coördinatie van de Vrouwendag zal oppakken.

Wil je dat de Vrouwendag voor Joure behouden blijft? Neem dan zelf het initiatief voor de Vrouwendag 2020 te nemen. Zoek een groepje vrouwen en vraag zo nodig ondersteuning bij het welzijnswerk.

Immers, een dergelijke feestdag voor vrouwen in Joure is zeer waardevol gebleken. Het zou zonde zijn als dit voortaan niet meer plaats zou vinden in deze gemeente.

_________________________________________________________

Vrouwendag wordt wereldwijd gevierd
Al ruim honderd jaar wordt wereldwijd rond 8 maart aandacht besteed aan de positie van vrouwen en meiden, die vaak nog te wensen overlaat. In ieder land wordt deze dag op een andere manier ingevuld. Als een feestdag voor vrouwen, waarop samen wordt gegeten en gedanst, als een soort Moederdag, waarop vrouwen bloemen krijgen van hun man of werkgever of als een politieke dag, waarop aandacht wordt gevraagd voor de verbetering van de maatschappelijke en economische positie van vrouwen, die nog nergens ter wereld gelijkwaardig is aan die van mannen. In Nederland vieren we vooral feest om te herdenken wat allemaal al is bereikt op het terrein van de vrouwenemancipatie, waarbij vanuit solidariteit wordt gekeken naar de actuele stand van zaken in de rest van de wereld.