CineMiks filmavonden; dichtbij, gezellig en goedkoop

CineMiks filmavonden; dichtbij, gezellig en goedkoop

17 april 2019 om 19:45 uur tot 22:00 uur

Hidden Figures (2016)
Het inspirerende verhaal van drie wiskundewonders die de Amerikaanse ruimtevaart mogelijk maakten. 

Hidden Figures speelt zich af in de vroege jaren zestig, een tijd die in de Verenigde Staten gekenmerkt werd door een groot optimisme. Het land zou immers pas enkele jaren later geconfronteerd worden met de moord op John F. Kennedy en Martin Luther King en een escalerende Vietnamoorlog.
Hidden Figures legt haarfijn bloot dat racisme niet alleen iets is van ongeschoolde mensen, maar dat ook de knappe koppen zich er (onbedoeld) schuldig aan maken. Dit uit zich in kleine alledaagse zaken zoals een aparte koffiepot voor kleurlingen en gesegregeerde toiletten.
De film is gebaseerd op het waargebeurd verhaal van Katharine Jonson, Dorothy Vaughn en Mary Jackson, drie briljante Afro-Amerikaanse vrouwen die werken bij de NASA. Ze weten belangrijke wiskundige data te leveren om de eerste succesvolle ruimtemissie te realiseren. Deze prestatie zou het vertrouwen van de natie herstellen en zou mensen, ongeacht ras of geslacht, inspireren om groots te dromen.

De poster van Hidden Figures

Regie: Theodore Melfi
Acteurs: Taraji P. Henson, Octavia Spencer en Jannele Monáe
Genre: Drama/Biografie
Lengte: 127 minuten
Leeftijd: vanaf 12 jaar

Download hier de flyer CineMiks voor alle data in 2018-2019.

Locatie:     Miks welzijn, Brugstraat 1, 8501 EV Joure
Kosten:     € 5,-
Data:         Elke derde woensdag van de maand (oktober t/m april)
Start film: 19.45 uur, inloop is vanaf 19.15 uur.

Bij CineMiks wordt elke derde woensdag van de maand een mooie, vaak hartverwarmende, indringende of inspirerende speelfilm vertoond. Deze activiteit is bedoeld voor volwassenen van alle leeftijden.

CineMiks is dichtbij, goedkoop (€ 5) en bovendien gezellig. In de pauze is der voldoende tijd voor een praatje onder het genot van een kopje koffie of thee.

Wil je elke maand geïnformeerd worden over de films die bij CineMiks draaien? Stuur dan een e-mail naar rdekonink@miks-welzijn.nl. Vermeld in deze e-mail duidelijk dat je toegevoegd wilt worden aan de CineMiks mailinglijst.

Je bent van harte welkom! Het is niet mogelijk om van tevoren te reserveren, dus kom op tijd!